Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».

Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών». Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών». Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών». Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών». Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».

Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στο 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών».
Στη Ρόδο και για έκτη χρονιά πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες το 12ο Διεθνές Συνέδριο «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» που διοργανώνεται από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Διευθυντή τον καρπαθιακής καταγωγής Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χειρουργικής κ. Εμμανουήλ Πικουλή, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, Ελβετία με επικεφαλής τον Καθ. Επείγουσας Ιατρικής κ. Αριστομένη Εξαδάκτυλο.
Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 200 και πλέον φορέων, φοιτητών και εθελοντών έχει την Ουποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Αριστείας στην Επείγουσα Ιατρική, της Παγκόσμιας Εταιρείας Επείγουσας Χειρουργικής, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και του Ambroise Pare International Military Surgery Forum. Φορείς συνδιοργάνωσης του Συνεδρίου είναι ο Δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η δράση υποστηρίζεται από την Έδρα Jean Monnet με θέμα «Ανθρωπιστική Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων στην Πράξη».
Την Παρασκευή 21/10/2022, πρώτη μέρα Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση και η πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων, υπό πραγματικές συνθήκες, σε συμβάντα που απαιτούν ετοιμότητα και συνεργατικότητα μεταξύ όλων των μελών της αλυσίδας αντιμετώπισης κρίσεων, από την άμεση επέμβαση μέχρι τη διάσωση και την περίθαλψη και η διάχυση της ειδικής αυτής τεχνογνωσίας σε επαγγελματίες και εθελοντές του δικτύου πολιτικής προστασίας στην περιοχή της Φιλερήμου.
Οι μεγάλης κλίμακας διακλαδικές ασκήσεις προσομοίωσης που βασίζονται σε μια σειρά σεναρίων συνεχίστηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 20.00 σεισμό και φωτιά στο χώρο της Πινακοθήκης στην παλιά πόλη της Ρόδου.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για μία ακόμη χρόνια υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα Διαχείρισης θυμάτων καταστροφών μέσα από την εκπαίδευση στο φυσικό περιβάλλον. Σκοπός μας η διαχείριση και η διαλειτουργικότητα να γίνουν βίωμα και το σύνολο των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση Οικονομικών κινδύνων να λειτουργούν Ομαδικά.