Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021 η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Σιντικής κάλυψε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας με αφετηρία και τερματισμό στο Νέο Πετρίτσι Σερρών. Αθλητές από όλη την Ελλάδα διέσχισαν μια ιστορική διαδρομή 64 χλμ ανάμεσα από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά που βρίσκονται στο όρος Κερκίνη (Μπέλλες). Ο αγώνας θα διεξήχθη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την επική Μάχη των Οχυρών στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που σχεδίασε και υλοποιεί ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τον ΠΟΔΗΛΑΤΗ, την Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. και την Racesystem-Demaraz αγωνίστηκαν περισσότεροι από 100 αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Elite (άνδρες και γυναίκες) και Master, καθώς και σε κατηγορίες από 9 εως 15 ετών.

Η κεντρική πλατεία του Νέου Πετριτσίου Σερρών πλημμύρισε από μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων. Παντού υπήρχαν αναρτημένες εικόνες από την Μάχη των Οχυρών για να δημιουργήσουν κατάλληλο «κλίμα». Ποδηλάτες από κάθε άκρη της Ελλάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τιμήσουν τους υπερασπιστές των Οχυρών. Ως αντίδωρο ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη δώρισε σε ΟΛΟΥΣ του αθλητές (μικρούς και μεγάλους) τις ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (σύγγραμμα που εξιστορούνται οι μάχες στα Οχυρά του Μπέλλες).