Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021

Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021 Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021 Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021 Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021 Συνδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου στον σεισμό που έπληξε το Νομό Ηρακλείου τη Δευτέρα 27/9/2021

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι του δήμου  Μίνωα Πεδιάδος, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή το πρωί της Δευτέρας, στις 9.17, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 24 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά της Άρβης.
Οι εθελοντές της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ηρακλείου ήταν εκεί να συνδράμουν τις αρχές στην προσπάθειά τους. Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το ιδιωτικό ασθενοφόρο που συνέδραμε την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. παραχωρήθηκε από την εταιρία care plus ambulance καθώς  το πλήρωμα του ασθενοφόρου είναι και αυτοί εθελοντές στην ομάδα.
Στο σημείο στήθηκαν 80 σκηνές. Είκοσι σκηνές διατέθηκαν σε κοντινά χωριά για όσους κατοίκους θέλησαν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους, ενώ, έγιναν ενέργειες ώστε να μπορούν να μοιραστούν 1.000 μερίδες φαγητού σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μανώλης Φραγκάκης, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου- που είχαν σαν συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και αρκετοί να τραυματιστούν- είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς, αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.