Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Τέλεση αγιασμού και ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Με την παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και φίλων τελέστηκε το Σάββατο 30/07/2022 στον προαύλιο χώρο των γραφείων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω, ο αγιασμός και η ονοματοδοσία των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων δασοπυρόσβεσης τύπου CCF 4X4 που θα ενσωματωθούν στο στολο της ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω και θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα μας και η επισημοποίηση της συνεργασίας με την Γαλλική αδελφή ομάδα PUI (Pompieres de Internationale) και το Πρόεδρο Philippe Besson


Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο κ. Σπυράκος Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε την Υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα

Ο Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων Ακριτικών περιοχών & Αγίου Όρους, Τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ. Λολίτσας Κωνσταντίνος

Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ. Έλσα Καραγεώργου - Δεληγεωργίου

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Ν.Δ. Πίστη Κρυσταλλίδου

Η Βουλευτής Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη

Ο Δ/ντής του Γραφείου του τέως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Υποψηφίου Βουλευτή με τη Ν.Δ. στη Β΄Αθηνών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ως εκπρόσωπος αυτού

Η αναπληρωματική Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Δυτικού Τομέα Β Αθήνας Ουρανία Σαγιάκου

Ο πρώην υπουργός και μέλος του Π.Σ. του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Καρχιμάκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών Λεωτσάκος Ανδρέας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού Περιφέρειας Αττικής Ευγενία Μπαρμπαγιάννη

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Ιωάννης Γκίκας

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Αντιπρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελετηρίου Αθηνών και Πρόεδρος Κέντρου Υγείας Αιγάλεω Ηλίας Μάνδρος

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Αιγάλεω και Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Αιγάλεω Νέα Εποχή” Ιωάννης Δημομελέτης

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορυδαλλού για την Υγεία και την Πρόληψη, Ζήσης Νικόλαος
Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος :

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αρχιπύραρχος Πατράκης Δημήτρης

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, Αντιπυραγός Μπαλαούρας Γεώργιος

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, Αντιπυραγός Δημήτρης Καϊάφας

Παρευρέθηκαν επίσης:

Ο Υποστράτηγος Γούναρης Κωνσταντίνος

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός – Εκπαιδευτής και Επίτιμο Μέλος στον ανώτερο βαθμό ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

O Γιώργος Πατεράκης – Πρόεδρος Λέσχης Lions Athens Talos Civil Protection & Resque

O κ. Αγαπητός Χατζηελένης, ως εκπρόσωπος Προέδρου του Μεγάλου Αγαθοεργού Σώματος

Ο Υποδιοικητής ΠΥΣΕΘ Λασκούδης Αθανάσιος

Ο Πρόεδρος ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Μιλτιάδης Μπενάκης

Κοντά μας βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Καράμαλας Γεώργιος για έναν ιδιαίτερο κοινωνικό λόγο, την παράδοση ενός ηλεκτρικού αμαξιδίου σε έναν παραπληγικό συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.


Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Γρηβάσιος και στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω και της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Γιώργος Ρουμελιώτης απευθύνοντας έναν μικρό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Γαλλικής Ομάδας, Phillipe Besson για ένα χαιρετισμό.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των Επισήμων

Στη συνέχεια ο Σύμβουλος της Κυβέρνησης επί Θεμάτων Ακριτικών Περιοχών & Αγίου Όρους, Τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής πραγματοποίηση την ονοματοδοσία του ενός πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο ονομάστηκε “ΑΙΓΕΑΣ” προς τιμήν του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου “ΑΙΓΕΑΣ” που συνέβαλε καθοριστικά στην αγορά των δύο νέων Πυροσβεστικών οχημάτων.

Το Επίτιμο Μέλος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. στον ανώτερο βαθμό, μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός προέβη στην ονοματοδοσία του 2ου πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο ονομάστηκε “ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ” προς τιμήν του Συμβούλου της Κυβέρνησης επί Θεμάτων Ακριτικών Περιοχών & Αγίου Όρους Τέως Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας και Επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, για τη διαχρονική και πολύπλευρη στήριξή του και την συνδρομή του στην απόκτηση των δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων, στον οποίο απονεμήθηκε και ένα μπουφάν της ομάδας μας.

Ο εθελοντισμός εκφράζεται με την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, κάτι που εκφράζει όλα αυτά τα χρόνια τη συνεργασία της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. με την Γαλλική Ομάδα PUI (Pompieres de Internationale) και τον Πρόεδρο Philippe Besson, μια συνεργασία που επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου μεταξύ των δύο ομάδων. Απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Γαλλικής ομάδας Phillippe Besson. Η απονομή έγινε από το Επίτιμο μέλος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., αναπληρωματική Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Δυτικού Τομέα Β Αθήνας Ουρανία Σαγιάκου.

Η τελετή μας έγινε ακόμα πιο ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. καθώς πραγματοποιήθηκε η παράδοση ενός ηλεκτρικού αμαξιδίου, χορηγία της οικογένειας Μιχαηλίδη και της εταιρείας τους ORTHOSTATICAL, σε έναν παραπληγικό συνάνθρωπό μας. Παρουσία του Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ Λολίτσα Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Γραμματέως Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ Έλσας Καραγεωργίου, το αμαξίδιο παρεδόθη από τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μάνδρο, στον Γενικό Γραμματέα ΠΑΣΠΑ Καράμαλα Γεώργιο, προκειμένου να το παραδόσει στον παραπληγικό συνάνθρωπό μας καθώς εφόσον δεν είχε αμαξίδιο, ήταν κλινήρης και δεν μπορούσε να παρευρεθεί στην γιορτή. Η προσφορά της εταιρείας ORTHOSTATICAL είναι υψίστης σημασίας καθώς με το αμαξίδιο, πλέον θα μπορεί να κινείται αυτόνομα.

Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών

Για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Αττικής Πυροσβεστικής Υπηρεσιάς Πατράκη Δημήτριο. Η απονομή έγινε από τον Δήμαρχο Αιγάλεω Γκίκα Ιωάννη.

Για την άψογη συνεργασία και εμπιστοσύνη τους στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Διοικητή 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Μπαλαούρα Γεώργιο και στον Διοικητή Π.Υ. Μεγάρων Καϊάφα Δημήτρη. Οι απονομές έγιναν από τον Αντιδήμαρχο Αιγάλεω Μάνδρο Ηλία και την Ταμία της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και Αιγάλεω Δήμητρα Παπαδήμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Αντιπροέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και Προέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης Μιλτιάδη Μπενάκη όπου με φανερή συγκίνηση έκανε μια ιστορική αναδρομή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. που ξεκίνησε με όρεξη και πολύ λίγα υλικά και κατάφερε να αποκτήσει έναν αξιοσέβαστο υλικοτεχνικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

Θα ήταν παράληψή μας να μην αναφερθούμε στους υποστηρικτές που έχουν σταθεί αρωγοί στις προσπάθειες της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική Ασφαλιστική, στο Ίδρυμα Καρέλια, στη Νέα Οδό, στον Ηλία Θεοδωρίδη και το συνεργείο ISUZU Θεοδωρίδης Η. - Μανώλης Α. ΟΕ, τον Πάνο Καράβολο και την εταιρεία Techno Safety, τον Άγγελο Κούσπα και την εταιρεία Elfa Bateries, τον Γιάννη Καραΐσκο και την εταιρεία Αφοί Ι. Καραΐσκου Α.Ε., την οικογένεια Μιχαηλίδου και την εταιρεία Orthostatical.

Επίσης για την συνδρομή τους στην άφιξη των πυροσβεστικών οχημάτων και την πραγματοποίηση της τελετής να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες ΑΝΕΚ LINE – SUPERFAST FERIES, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ, PIZZA FAN και φυσικά όλους τους εθελοντές μας

Καθώς για την αποτελεσματική ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πέραν του ανθρώπινου δυναμικού, καθοριστικό ρόλο παίζει η ύπαρξη του απαραίτητου εξοπλισμού, στον προαύλιο χώρο είχε στηθεί μία έκθεση με τον εξοπλισμό και τα οχήματα που έχει καταφέρει, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να αποκτήσει η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.

Συνάδελφοι εθελοντές ενημέρωναν για την χρήση και την χρησιμότητά τους, λύνοντας απορίες στους επισκέπτες.