Τμήματα Εκπαιδεύσης στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος

Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά τμήματα που προσφέρονται
Ορεινή Διάσωση

Ορεινή Διάσωση

Το τμήμα ορεινής διάσωσης αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην ορεινή διάσωση και στη συνέχεια επεκτάθηκε στην τεχνική διάσωση με σχοινιά και σε τομείς που αφορούν γενικότερα διασώσεις με μηχανισμούς σχοινιών .

Οι εθελοντές που εμπλέκονται στην συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδεύονται από έμπειρους διασώστες των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι είναι και οι ίδιοι εθελοντές στις ομάδες μας .
Προσφέρονται πληροφορίες για την μορφολογία των βουνών των απρόσμενων καταστάσεων που μπορεί να συναντήσει κάποιος και τις άμεσες καιρικές αλλαγές που μπορεί να συναντήσουν.

Εκπαιδευτής  στην ομάδα πιστοποιημένος για την ορεινή Διάσωση είναι ο Ρουμελιώτης Γεώργιος με πιστοποίηση απο την Πολεμική Αεροπορία ,την Μαλτα την Ιταλία και την Πορτογαλία

Rope Rescue Rigger οι : Κασιώτης Βασίλειος και Κομινάκης Δημήτριος, Κουλαξουζίδου Μαρία , Μιχαλιάς Γεώργιος , Περγαλής Άρης  και Αντωνίου Ευάγγελος

Τα μέλη της ΕΠΟΜΕΑ  ως  ιδρυτικό μέλος του ΕVOL SAR  Ευρωπαικού Διασωστικού Οργανισμού συνεκπαιδευεται με διασώστες απο τις Ευρωπαικές ομάδες με εκπαιδευτές του Παγκόσμιου Οργανισμού Ορεινής Διάσωσης.

Ενδιαφέρεσε να γίνεις διασώστης? Πάτησε εδώ